Història del ball

Des de principis del any 2007, a en Fèlix Martínez Sala se li ocorre la idea, després d’ haver passat pels Balls dels Gegants, Diables i el Drac dels Monjos, de formar una colla amb els components més grans de tots aquests grups, ja que no teníem edat per carregar pesos, però si ens segui agradant l’olor a pólvora, molt arrelat dins nostre. Així que en Fèlix va pensar en el Ball d’en Serrallonga, un dels balls parlats més antics que es coneixen a Catalunya per les Festes Majors. Pel que va parlar-ho amb la Teresa Bigaire, Joan Fàbregas, Joan Coral, Joana Acosta, Andreu Clemente, Raimon Sendra, Eduardo Álvarez, Xavier Moreno, Josep Mata, José Trueba, Francisco Pérez, Albert Rosell, Francisco Carlos Garica, Domingo Pronera i Artur Soares i amb texts de Josep Arasa i la direcció de Glòria Boronat varem posar en marxa aquesta aventura.

historia

Per fi, després d’assajos, papers, més assajos i més papers el dia 16 de Juliol de 2008 a les 22h a la Plaça Pau Casals dels Monjos després del pregó d’inici de la Festa Major 2008, apadrinats per la COLLA DE SERRALLONGUES DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS, varem actuà com a colla d’EN SERRALLONGA DE L’ESCARABINA, BALL DE BANDOLERS DE STA. MARGARIDA I ELS MONJOS.

Aquests Bandolers un dia una idea van buscà,
que imitant el SERRALLONGA la vida del poble contà.

Han recreat les vides de diferents personatges que han marcat en la història del poble, fent-ne una petita representació teatral.

A més, en Josep Arasa ha escrit un llibre de les històries del poble més significatives.

I d’altra banda s’ha recuperat un àpat típic dels temps dels bandolers, una COCA de pa, que te com a novetat un tipus de farina fosca, que li dona un sabor especial, altres ingredients son, escalivada d’alberginiera, pebrot vermell, carbassot, botifarra blanca i negra, LA COCA DE L´ESCARABINA, es un tipus de coca de RECAPTA, amb ingredients deferents, una coca autòctona dels MONJOS, que es pot comprar al Forn 4 Barres.